Nieuwe uitdagingen…

Een beetje beduusd liep ik vorige week het kantoor van mijn baas uit… mijn contract zou niet verlengd worden. De resterende uren op kantoor gingen in een waas aan mij voorbij en eenmaal thuis mocht ik mijn ingehouden krokodillentranen eindelijk de vrije loop laten! Verstopt onder de troostende arm van mijn vriend riep ik snikkend dat al onze toekomstplannen van de baan waren geveegd! We willen verhuizen, we willen trouwen en wie weet over een jaar of wat willen we ook wel kinderen! Al mijn zorgvuldig uitgestippelde levensplannen in een klap van tafel! Ontroostbaar was ik, hel en verdoemenis, mijn leven was voorbij!

De volgende ochtend bleek alles toch iets rooskleuriger dan de avond ervoor. Mijn contract loopt af in februari 2014 en tot die tijd mag ik gewoon blijven werken. Dat geeft me nog een klein half jaar om een nieuwe baan te zoeken. Toch wel lief van mijn baas!

Ineens zag ik de kansen voor het oprapen! Nieuwe mogelijkheden om te groeien, kansen om nieuwe mensen te ontmoeten en mijzelf op professioneel vlak te ontwikkelen! Ik had er zin in! Geen minuut te verliezen, meteen aan de slag! De ene na de andere vacaturesite gleed onder mijn muis voorbij, ik klikte op linkjes, sloot ze weer, las geduldig alle functie-eisen en bedrijfsprofielen en stuurde zelfs een paar sollicitatiebrieven. En dat laatste was dan weer mijn nieuwe hindernis. Want wanneer is een sollicitatiebrief goed?

Het voorbeeld dat ik van internet had geplukt kreeg goede reacties, maar werd een week later door weer andere reacties genadeloos neergesabeld! En juist aan de hand van dat voorbeeld, had ik mijn eigen sollicitatiebrief opgesteld! Ik ben inmiddels twee afwijzigen verder en constateerde dat het dus weer tijd is voor een nieuwe sollicitatiebrief. Het is geen pretje…

De banenmarkt is hard. Geregeld worden functies die ik had willen en kunnen vervullen weggegeven aan stagiaires. Dat begrijp ik wel, stagiaires zijn goedkoop en zijn na vijf maanden weer weg. Maar, vraag ik me dan meteen ook af, wil een bedrijf geen vastigheid? Een medewerker die je niet elk half jaar opnieuw hoeft in te werken? Iemand die zich met hart en ziel kan inzetten, nieuwe project kan opstarten en die opgedane kennis kan teruggeven aan het bedrijf en niet verwerkt in een stageverslag? Ik zou het wel weten.

Ondertussen blijf ik gestaag zoeken naar die nieuwe uitdaging, die functie die al mijn levenswensen weer terug op de rails zet. Dat ik thuis kan komen met een berg energie, omdat ik aan veel mooie projecten heb mogen werken. Dat ik met mijn artikel, mijn tekst, iemand heb kunnen bereiken die misschien net een leuk verhaal nodig had die dag. Dat ik degene ben die tegen mensen kan zeggen: “If you love what you do, you never work a day in your life!” Daar streef ik naar.

Zo, nu eerst mijn profiel maar eens bijwerken…

Published
Categorized as Blog